Bukkejagt krydret med stor keiler
Her en lille beretning fra Troels´ bukkejagt fra den 25. til den 28. august 2024 til jagtklubben et foreningsrevir lige syd for Szczecin og lige op ad den polsk-tyske grænse og floden Oder.
. Den faldt på stedet for en høj bladkugle
Troels skriver: Min hustru og jeg var indkvarteret på et lille, fint hotel lige midt i jagtområdet, så hun næsten kunne følge i hvert fald én morgenjagt direkte fra balkonen foran vores soveværelse.
Jeg vidste på forhånd, at bukkebrunsten var ovre og i løbet af de tre jagtdage, så vi da også kun brunstadfærd en enkelt gang. Min guide, Stanislav, en ca. 50-årig pensioneret militærmand, var både venlig, havde humor og så var han superdygtig foruden, at han som jagtforeningsformand kendte hele jagtområdet som sin egen bukselomme.
Den første aften gav ingenting, men allerede næste morgen lod jeg mig lokke til at skyde en mindre seksender. Da morgenen endnu var ung, fortsatte vi jagten på en kæmpestor brakmark, hvor vegetationen sine steder var over en meter høj. Pludselig fik jeg langt ude øje på en sort ryg. Igen tvivl. Det var et stort vildsvin. I kikkerterne forsøgte vi at følge grisen, men det var lidt svært, da den ind imellem helt forsvandt. Vi skulle selvfølgelig have afgjort om det var en so med smågrise eller en keiler. Var det sidstnævnte, var jeg parat til at forsøge at nedlægge den.
Hurtigt kunne vi se, at den humpede afsted. Vi pyrschede forsigtigt tættere på. Det var allerede ret varmt og totalt vindstille og meget tørt, hvilket besværliggjorde vores forsøg på at komme tættere på. På et tidspunkt var grisen væk i et par minutter. Vi begyndte at tro, at den måske havde hørt os og var lusket af. Imellem nogle tidsler så vi igen pludselig to sorte ører stikke op og endnu bedre – grisen kom nærmere. Faktisk næsten lige imod os. Stanislaw satte skydestokken op. Jeg lagde forsigtigt riflen op og gjorde mig klar. Mindre end et halvt minut senere var grisen inde på 50 meters afstand. Vegetationen var stadig for høj til, at vi kunne se, om der var smågrise med, så den nåede ind på ca. 40 meter, inden vi endelig kunne konstatere, at det drejede sig om en keiler. Den faldt på stedet for en høj bladkugle.
Keileren, viste det sig, humpede, fordi den manglede 25 cm af det ene bagben, og dens højre forben i modsatte side var efter at have været brækket ”frosset” fast helt oppe under kroppen. Faktisk gik den kun på to og et halvt ben. Stanislaw mente, at den skaden på den ca. 5-6 år gamle keiler, skyldtes en gammel påkørsel. Tænderne målte 22 cm. Stanislaw fortalte at der næsten ingen vildsvin var tilbage på reviret, så overhovedet at møde en stor keiler, var næsten en sensation.
Dagen efter skød jeg en rigtig pæn seksender og samme dags aften skød jeg desværre forbi til en buk i samme størrelse.
Vi så masser af råvildt ikke mindst råer med lam, ræve, traner, sølvhejrer og på en enkelt mark utrolige mængder skovduer.
Et super dejligt sted, fin vildtbestand, dygtig guide, god organisation, fint samarbejde med Kenneth fra Gamekeeper & Buhls Jagtrejser.
Tak for turen – også fra min hustru!